Onze Producten

Watch-E is er voor het behoud van .....

Onze Producten

Onze Producten

Watch-E is er voor het behoud van .....

Mijnenergiebundel

Betaalbare woningen

Woningcorporaties bouwen en renoveren energiezuinige woningen. Die ‘groene’ status moet ook na oplevering bewaakt worden zodat de bewoner prettig en comfortabel kan blijven wonen tegen voorspelbare energiekosten.

Een woning die energiezuinig wordt opgeleverd, blijft dat niet uit zichzelf. Verkeerde instellingen en vooral bewonersgedrag hebben invloed op de energieprestatie. Het is dus essentieel om zowel installaties als gedrag blijvend te bewaken én tijdig bij te sturen.

Beheerplatform

Relevante inzichten

Woningcorporaties investeren ter waarde van een middenklasse auto in zonnepanelen, warmtepompen en balansventilatie, zodat de woning 'technisch' energieneutraal wordt. Dan wil je als woningeigenaar natuurlijk wel weten of de energieprestaties gehaald worden en de installaties de beloofde rendementen leveren.

Onafhankelijk van installateur, aannemer, energiebedrijf en/of aanbieder van klimaatinstallaties geeft het beheerplatform EnergyView inzicht in het functioneren van de installaties, en worden technische storingen gemeld. Door het tijdig signaleren en anticiperen kunnen problemen in opwek, huishoudelijk of gebouwgebonden energieverbruik gevonden, bijgestuurd of opgelost worden. Zo voorkomen we onaangename financiële verrassingen voor  bewoners en andere betrokken partijen.

Bewonerscommunicatie

Tevreden bewoners

De woning kan dan nog zo duurzaam en zuinig zijn opgeleverd; het gedrag van de bewoner bepaalt uiteindelijk of de woning energiezuinig blijft.

De nul-op-de-meter woning belooft de huurder lage of geen energiekosten. U kunt zich echter voorstellen dat als de bewoner in de winter alle ramen openzet of de thermostaat op 25 graden zet, dat dit averechts werkt. Alle verbruik boven de beloofde energiebundels moet extra betaald worden. Kosten die vooral voor bewoners met een kleine beurs hard aankomen.

Daarom biedt Watch-E bewoners relevante inzichten, tips en ondersteuning zodat zij hun energiehuishouding kunnen beheersen.

Zelf uw pakket samenstellen

Zelf uw pakket samenstellen

Er zijn verschillende vormen van energiemonitoring mogelijk, afhankelijk van uw wensen. Van eenvoudige meting van alleen zonopwek tot en met  energieprestatiemanagement van uw volledige woningportfolio conform EPV/NOM-Keur regelgeving.

Maak een selectie en zie welk pakket het beste bij uw wensen past.

2. Geef uw wensen aan

Monitoring van maximaal 3 installaties
Bijvoorbeeld zonnepanelen en/of warmtepomp met maximaal 3 meetpunten
Monitoring van 3 tot 10 installaties
Geschikt voor de energieprestatie monitoring van EPV/NOM woningen
Monitoring conform EPV/NOM regelgeving
Voorziet o.a. in weergave bundels en EPV rapportage
Management dashboard met rapportagetool
Rapportages op basis van selectie van o.a. woningen, periode en installaties
Analyse energiebundels
Inzicht in bundels t.o.v. verbruik per woning
Prestatieanalyse en storingsdiagnose van installaties
Inzicht in verbruik en/of opwek van installaties en alerts bij storingen
Uitgebreide diagnose van storingen en afwijkingen
Inclusief onderscheid tussen technische oorzaken versus overschrijdingen als gevolg van bewonersgedrag
 
Rendement analyse van installaties
Analyse rendement zonnepanelen en COP analyse warmtepomp
 
Bewonerscommunicatie
Bewonersbijeenkomst, (individuele) energiecoaching of bewustwordingsprogramma voor huishoudens

 
Tips & Tricks boekje voor bewoners van NOM/EPV woningen
Tips over zuinig energieverbruik in een huishouden

 

Wij adviseren u het volgende pakket:

Monitoring Lite


U kunt hiermee het verbruik en de prestatie van 3 installaties monitoren met maximaal drie meetpunten. De mogelijkheden voor analyse is afhankelijk van het soort installaties.
 

Wij adviseren u het volgende pakket:

Monitoring Basis

U kunt hiermee energieprestatie van uw woningportfolio monitoren conform EPV/NOM/BENG regelgeving. Met weergave van gebouwgebonden verbruik, huishoudelijk verbruik, zonopwek en energiejaarbundel. Inclusief beperkte storingsdiagnose mogelijkheden.
 

Wij adviseren u het volgende pakket:

Monitoring Robuust


U kunt hiermee energieprestatie van uw woningportfolio uitgebreid monitoren en diagnoses uitvoeren. Conform EPV/NOM/BENG regelgeving. Weergave van alle gebouwgebonden verbruiken, huishoudelijk verbruik, PV-opwek en Energiejaarbundel.
 
Graag vertellen we u meer over de mogelijkheden voor de specifieke monitoringswensen voor uw woningportfolio. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
 
Offerte aanvragen
Dura Vermeer
Friso Bouwgroep
Solar Nederland
Lefier EPV-management