Onze Producten

Watch-E is er voor het behoud van .....

Onze Producten

Onze Producten

Watch-E is er voor het behoud van .....

Mijnenergiebundel

Betaalbare woningen

Woningcorporaties bouwen en renoveren energiezuinige woningen. Die ‘groene’ status moet ook na oplevering bewaakt worden zodat de bewoner prettig en comfortabel kan blijven wonen tegen voorspelbare energiekosten.

Een woning die energiezuinig wordt opgeleverd, blijft dat niet uit zichzelf. Verkeerde instellingen en vooral bewonersgedrag hebben invloed op de energieprestatie. Het is dus essentieel om zowel installaties als gedrag blijvend te bewaken én tijdig bij te sturen.

Beheerplatform

Relevante inzichten

Woningcorporaties investeren ter waarde van een middenklasse auto in zonnepanelen, warmtepompen en balansventilatie, zodat de woning 'technisch' energieneutraal wordt. Dan wil je als woningeigenaar natuurlijk wel weten of de energieprestaties gehaald worden en de installaties de beloofde rendementen leveren.

Onafhankelijk van installateur, aannemer, energiebedrijf en/of aanbieder van klimaatinstallaties geeft het beheerplatform EnergyView inzicht in het functioneren van de installaties, en worden technische storingen gemeld. Door het tijdig signaleren en anticiperen kunnen problemen in opwek, huishoudelijk of gebouwgebonden energieverbruik gevonden, bijgestuurd of opgelost worden. Zo voorkomen we onaangename financiële verrassingen voor  bewoners en andere betrokken partijen.

Bewonerscommunicatie

Tevreden bewoners

De woning kan dan nog zo duurzaam en zuinig zijn opgeleverd; het gedrag van de bewoner bepaalt uiteindelijk of de woning energiezuinig blijft.

De nul-op-de-meter woning belooft de huurder lage of geen energiekosten. U kunt zich echter voorstellen dat als de bewoner in de winter alle ramen openzet of de thermostaat op 25 graden zet, dat dit averechts werkt. Alle verbruik boven de beloofde energiebundels moet extra betaald worden. Kosten die vooral voor bewoners met een kleine beurs hard aankomen.

Daarom biedt Watch-E bewoners relevante inzichten, tips en ondersteuning zodat zij hun energiehuishouding kunnen beheersen.

Duurzame Energiecoöperatie Apeldoorn
Wonen Limburg
Van Wijnen
Wonion