Nieuws

Ministerraad akkoord met EPV 2.0

De ministerraad is op 12 mei 2023 akkoord gegaan met de nieuwe wetgeving omtrent de Energieprestatievergoeding (EPV).

Met de goedkeuring van de EPV-wetgeving is Nederland een stap dichter bij het realiseren van een duurzamere en energie-efficiëntere woningvoorraad. De wetswijziging ligt bij de Afdeling advisering van de Raad van State. Wanneer hier goedkeuring plaats vindt, treedt het Besluit energieprestatievergoeding in werking in het najaar van 2023.

De wijziging van de Energieprestatievergoeding maakt de wet makkelijker toepasbaar voor renovatiewoningen en meergezinswoningen zoals appartementencomplexen, en zorgt dat deze beter aansluit bij bestaande (verduurzamings)normen, zoals de Standaard. Ook worden de monitoringseisen vereenvoudigd, en er komt een compensatieregeling om huurders te beschermen.

Lees de uitgebreide aankondiging op de site van Volkshuisvesting Nederland, of bekijk de publicaties rondom het Besluit op de website van de overheid. Heeft u liever een samenvatting met de belangrijkste punten, wacht dan op onze volgende publicatie: op korte termijn zal Watch-E het Besluit voor u samenvatten. Wilt u nu al weten welke gevolgen dit heeft voor uw organisatie, neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rond de nieuwe Energieprestatievergoeding? Volg onze EPV 2.0 Nieuws en updates-pagina en houd de LinkedIn-pagina van Watch-E in de gaten.

Meer nieuws