Nieuws

Jaarlijkse EPV-rapportages opgeleverd: Watch-E neemt corporaties werk uit handen

Voor woningcorporaties met EPV/NOM-woningen in hun bezit is 1 juli een belangrijke deadline: dan moeten zij alle bewoners de jaarlijkse EPV-rapportages hebben verstuurd. Wanneer wij de monitoring verzorgen pakt het team van Watch-E dit op. Ook dit jaar hebben we weer duizenden huishoudens voorzien van een duidelijk rapport met inzichten in opwek en verbruik.

Corporaties kunnen ervoor kiezen om de EPV-rapportages zelf te genereren, met de data aangeleverd door hun monitoringpartij. Kiest u voor monitoring door Watch-E, dan nemen wij u al het werk uit handen.

Onze aanpak

Na oplevering van de data worden de gegevens gecontroleerd, of alles klopt en volledig is. Vervolgens worden de rapporten gegenereerd: alles wordt in een overzichtelijk en begrijpelijk format gezet. Watch-E verstuurt alle brieven of mails en bij alle huishoudens ligt het rapport op tijd op de (digitale) deurmat. Tijdens het volledige proces staat zorgvuldigheid voorop. Natuurlijk werken wij volgens de EPV-regelgeving, zodat de woningcorporatie voldoet aan haar wettelijke verplichtingen.

Geen onaangename verrassingen

Ervaart u als woningcorporatie zorgen over de inhoud van de EPV-rapportages? Bijvoorbeeld over het niet behalen van de energieprestaties, of de mogelijke reactie van bewoners? Zorg er dan voor dat alle partijen – zowel uzelf als uw bewoners - voortdurend op de hoogte zijn van de energieprestaties of (mogelijke) bundeloverschrijdingen. Dan is iedereen voorbereid op de inhoud van de EPV-rapportage en voorkomt u onaangename verrassingen voor uzelf én bewoners. Bovendien maakt doorlopend inzicht het mogelijk dat er direct actie kan worden ondernomen wanneer de energieprestaties achterblijven of bewoners veel meer energie gebruiken dan hun bundel dekt.

Wij regelen uw EPV-rapportages

Heeft u genoeg van werken met excel-sheets vol onduidelijke data, stress vanwege het moeten behalen van de deadline van 1 juli of onduidelijkheid bij bewoners over de rapporten? Watch-E heeft de kennis en ervaring in huis om uw EPV-monitoring volledig te professionaliseren, waarbij we ook het volledige organisatie rondom de EPV-rapportages op ons nemen. Zodat u er niet alleen voor staat. Neem contact met ons op, we helpen u graag verder.

Het Watch-E EPV-team: Xeni, Maciej, Helga, Brigit, Iris (v.l.n.r.). Niet op deze foto: Jan en Carolien.

Watch-E EPV team

 

Meer nieuws