Nieuws

Gas besparen: help bewoners onder prijsplafond te blijven

De alsmaar stijgende energieprijzen zijn voor bewoners van sociale huurwoningen een steeds zwaardere last. De aangekondigde prijsbeperkende maatregelen bieden verlichting, maar veel huishoudens moeten alsnog hun verbruik flink verminderen om onder het prijsplafond te blijven. Watch-E biedt een gratis poster en nieuwsbrief met gasbesparende tips aan, die woningcorporaties onder hun bewoners kunnen verspreiden.

De energieprijzen – met name die van gas – zijn zo hoog dat de energierekening inmiddels voor veel huishoudens een enorme bron van stress is. Inmiddels heeft de overheid prijsbeperkende maatregelen aangekondigd. Hierbij geldt een prijsplafond tot een verbruik van 1.200 kuub gas en 2.900 kWh elektriciteit per jaar. Wanneer het huishoudens lukt om hun energieverbruik te beperken en onder het prijsplafond te blijven, zal de energierekening uitkomen op €241 per maand. Laagste inkomens hebben recht op een extra jaarlijkse compensatie.

Poster en brief met tipsGas besparen poster

Het blijft voor lage- en middeninkomens dus belangrijk om te bezuinigen op gas, zodat het verbruik zoveel mogelijk onder het prijsplafond blijft. Om daar ons steentje aan bij te dragen ontwikkelde Watch-E de GasBespaarPoster en de GasBespaarBrief. Hiermee kunnen woningcorporaties hun bewoners informeren over gas besparen.

Download de poster

Download de brief

Eenvoudig en duidelijk

In een tijd waarin mensen worden overspoeld met allerlei adviezen, houden we het bewust simpel en toegankelijk. Op de poster staan vijf eenvoudige tips waarmee flink kan worden bespaard. Bewoners kunnen de tips direct toepassen, ze hoeven er niets voor te kopen en de woning hoeft er ook niet voor aangepast te worden. De tips staan in duidelijke taal op een kleine poster, ondersteund met een kleurrijke illustratie.

Daarnaast staan er aanvullende tips in de GasBespaarBrief, waarin ook handigheidjes als radiatorfolie, tochtstrips en een brievenbusborstel worden benoemd.

Gratis en vrij om te delen

U kunt de poster en nieuwsbrief vrij en onbeperkt verspreiden* onder bewoners en andere geïnteresseerden. Beiden zijn geschikt om zowel digitaal als per print/post te verspreiden. De poster is af te drukken op A4 of A3, en kan als geheugensteuntje op een goed zichtbare plek opgehangen worden, bijvoorbeeld op de koelkast. Natuurlijk mag het document ook worden gemaild, of op social media worden geplaatst. Of laat uw energiecoaches een paar stuks meenemen in hun tas: het postertje leent zich ook goed als praatplaat tijdens een keukentafelgesprek.

Waarom biedt Watch-E dit aan?

Bij Watch-E staat de bewoner centraal. Wij maken ons zorgen over de toenemende energiearmoede onder bewoners van sociale huurwoningen. Aan de energieprijzen kan Watch-E niets veranderen. Maar we kunnen bewoners wél informeren over besparen: ons team heeft jarenlange ervaring met bewonerscommunicatie en we zetten deze kennis graag in om te helpen.

 

Download de poster

Download de brief

 

*De poster en nieuwsbrief worden ter beschikking gesteld onder Creative Commons Naamsvermelding - NietCommercieel - GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal (CC BY-NC-ND 4.0)  creative commons licensie Dit betekent dat u beide documenten mag kopiëren, verspreiden en doorgeven via elk medium of bestandsformaat. Bekijk hier de voorwaarden.

 

Meer nieuws