Nieuws

Watch-E aanwezig op Energy-Up

Energy-up: eindelijk is het zover. Hét congres van brancheorganisatie Stroomversnelling vindt op 11 mei weer plaats. Watch-E doet mee aan de deelsessie over monitoring.

Luuk van Driel zal namens Watch-E bijdragen aan de deelsessie ‘Monitoring: over grenzen heen gaan’. Samen met een aantal collega’s  delen we ervaringen, bespreken we use cases en werpen we een blik op de toekomst van prestatiemonitoring.

Monitoring: over grenzen heen gaan

Stroomversnelling: “Monitoring is grensbewaking. Een woning voorzien van een warmtepomp is complexer dan een woning verwarmd middels een cv-ketel. Het gaat dus ook sneller fout. Monitoring houdt in de gaten of de woning binnen alle prestatiegrenzen blijft. Aan de hand van verhalen uit de praktijk gaan we dieper in op wat er gebeurt als grenzen worden overschreden. Tenslotte zoeken we ook een andere, meer letterlijke, grens op: België laat zien hoe de Nederlandse energiemarkt er mogelijk in de toekomst ook uit komt te zien. Bewoners betalen voor het maximale gelijktijdige vermogen dat ze afnemen. We gaan kijken hoe monitoring daar helpt bij het verlagen van het zogenaamde ‘capaciteitstarief’.”

Programma en meer info

Energy-Up biedt een energiek en afwisselend programma met diverse sprekers en activiteiten, zowel plenair als in deelsessies. Naast de deelsessie over monitoring bestaat het programma uit diverse andere interessante bijeenkomsten, onder andere over duurzame installaties en renovatieconcepten.

‘Werk aan uitvoering’

Het congres is hét moment om samen te komen om actuele kennis op te doen, inzichten te delen en gezamenlijk stappen te zetten in de energietransitie. Het thema van deze editie is ‘Werk aan uitvoering’: al doende leren en bijsturen in het versnellen en opschalen van de energietransitie in de gebouwde omgeving.

Het belooft een interactieve dag te worden, waar we met veel plezier onze praktijkervaring zullen delen. Zien we u daar? Meer informatie en tickets vind u hier.

Meer nieuws