Nieuws

CorporatieGids LIVE Kennisdag: EPV 2.0 en prestatiemonitoring

Op dinsdag 21 maart 2023 vindt de CorporatieGids LIVE Kennisdag weer plaats. Op deze dag kunt u meerdere interessante kennissessies volgen van verschillende leveranciers en adviseurs, waaronder Watch-E.

De dag begint met een plenaire presentatie van Aedes. Ook Watch-E is aanwezig en geeft een sessie over de ontwikkelingen rondom EPV (2.0) en energieprestatiemonitoring.

Het evenement vindt plaats op dinsdag 21 maart in Expo Houten. De dag is gratis en exclusief voor woningcorporatiemedewerkers. Lees meer over de LIVE Kennisdag en schrijf u in via de website van CorporatieGids.

Kennissessie Watch-E

Energiemonitoring en -management & de kansen van de Energieprestatievergoeding (EPV 2.0)

Tijdens onze bijdrage gaan we in op de mogelijkheden die energieprestatiemonitoring biedt bij de verduurzaming van uw woningbezit. En we helpen u op weg met de nieuwe EPV-wetgeving: EPV 2.0.

De ins en outs van de Energieprestatievergoeding

De Energieprestatievergoeding (EPV) wordt herzien: EPV 2.0 komt eraan! Watch-E neemt u mee in de ins en outs van de energieprestatievergoeding en deelt kennis en ervaringen die we hebben opgedaan in de afgelopen 7 jaar.

  • Wat houdt de Energieprestatievergoeding eigenlijk in? En hoe ziet EPV 2.0 eruit?
  • De kansen en mogelijkheden van het toepassen van de EPV.
  • Waarom woningcorporaties er wel of niet voor kiezen om EPV toe te passen.

Verder bespreken we wat er komt kijken bij het implementeren van EPV, zowel in de woning als binnen uw organisatie.

De kansen van monitoring

Bij het innen van EPV hoort energieprestatiemonitoring. Maar wist u dat monitoring meer toepassingen heeft dan enkel bewijslast leveren voor EPV? Aan de hand van case studies en praktijkvoorbeelden vertellen we u over de mogelijkheden van energieprestatiemanagement. We delen de ervaringen die wij hebben opgedaan in de monitoring van meer dan 5500 duurzame woningen bij ruim 70 woningcorporaties. U ontdekt hoe andere woningcorporaties monitoring inzetten. Aan bod komt onder meer:

  • Monitoring en evaluatie van verschillende bouw- en verduurzamingsconcepten, bijvoorbeeld Opgewekt Wonen (project van Parteon en Urgenda).
  • Inzichten in de prestaties van de hybride warmtepomp (Wold & Waard) en andere nieuwe warmtetechnieken (De WarmteWissel).
  • Hoe monitoring uw bewoners betrekt bij de energietransitie.

Mis het niet, schrijf u nu in

Natuurlijk bieden we ook de mogelijkheid om uw vragen te stellen over de EPV en energieprestatiemanagement. Kortom, een uitgebreide en informatieve presentatie die u zeker niet wilt missen als uw organisatie werkt of overweegt te gaan werken met de Energieprestatievergoeding. Of wanneer u prestatiemonitoring overweegt om meer grip op verduurzamingsmaatregelen te krijgen.

Kijk voor het volledige programma en toegangskaarten op CorporatieGids.

Meer nieuws