Nieuws

214 EPV-woningen van Beveland Wonen omgebouwd naar Watch-E monitoringssysteem

In opdracht van woningcorporatie Beveland Wonen zette Watch-E afgelopen weken 214 NOM-EPV-woningen over naar een nieuw monitoringsysteem. Binnen korte tijd werden alle woningen voorzien van een nieuwe gateway en aangesloten op onze monitoringportal. Zo waarborgt Watch-E continuïteit in de monitoring waardoor inning van de Energie Prestatie Vergoeding (EPV) mogelijk blijft.

Zeeuwse corporatie Beveland Wonen stond vorig jaar voor een onverwachte uitdaging rondom hun EPV-woningen. De vorige leverancier bleek op kort termijn een punt achter hun monitoringactiviteiten te zetten. Daarmee kwam de voortzetting van de prestatiemonitoring en dus inning  van de EPV in gevaar. Voor de woningcorporatie aanleiding tot het uitschrijven van een aanbesteding met daarin de opdracht om de EPV-monitoring van meerdere projecten over te nemen, met behoud van data en continuïteit van monitoring. Beveland Wonen koos Watch-E als nieuwe samenwerkingspartner. Daarop ging onze installatieservice aan de slag met de opdracht om 214 woningen over te zetten en rondde het project af voordat het nieuwe (monitoring)jaar begon.

Vlotte overgang met behoud van data

De vlotte overgang naar het nieuwe systeem vond plaats op basis van minimale investeringen voor de woningcorporatie dankzij een technische innovatie: een gateway-wissel. Reeds aanwezige tussenmeters zijn behouden, door ze te integreren in de nieuwe Watch-E gateway. Aanvullend restwerk is direct opgelost, zodat alles naar behoren werkt. De dataset van 2021 blijft compleet door de al opgehaalde metingen van het vorige systeem te tonen in de nieuwe portal. En dankzij de relatief snelle gateway-wissel hebben bewoners weinig overlast ervaren.

Functionaliteiten: meer dan EPV-inning

Dankzij de soepele voortzetting van de monitoring en het combineren van data in de portal krijgen  bewoners een volledig jaaroverzicht. Hierdoor kan Beveland Wonen op basis van behaalde prestaties rechtmatig EPV innen. Bovendien hebben de woningcorporatie en ketenpartners nu toegang tot het uitgebreide Watch-E monitoringplatform, met alerts, rapportage- en benchmarking-functionaliteiten.

Is uw prestatiemonitoring toe aan een opfrisser?

We vertellen u graag over de mogelijkheden tot ombouw van uw huidige systeem, en welke meerwaarde ons platform heeft. Onze collega’s staan voor u klaar, neem gerust contact met ons op.

 

 

Meer nieuws