Kennis

Grip op de energierekening in een energieneutrale woning

Ook bij huurders van een nul-op-de-meterwoning valt een rekening van de energieleverancier op de deurmat. Sowieso voor de voorschotnota en bij mogelijk hoger energieverbruik dan opwekking moet er bijbetaald worden. Dat wil de huurder natuurlijk graag tot een minimum beperken. Met MijnEnergiebundel kunnen huurders bijhouden of zij binnen hun energiebundel blijven. Ook krijgen zij tips hoe zij eenvoudig energie kunnen besparen.

MijnEnergiebundel geeft huurders belangrijke inzichten

Watch-E biedt woningcorporaties een compleet energiebeheersysteem speciaal ontwikkeld voor zeer energiezuinige BENG/NOM/EPV woningen. Daarnaast hebben huurders via de mobiele app of digitale portal toegang tot informatie over hun eigen energieverbruik en opwek van de zonnepanelen. In één oogopslag is zichtbaar of het verbruik binnen de bundel blijft.

“Mijn huis is nu mooi en lekker warm. Ik ben benieuwd of ik naast de EPV nog meer moet betalen”

Huurder van een pas gerenoveerde nul-op-de-meterwoning

EPV- , meetjaar- en kwartaalrapportages voor bewonersMijnenergiebundel

Om huurders op de hoogte te houden van hun energieverbruik, opwek van zonne-energie en de status van hun energiebundel, versturen we voor veel woningcorporaties elk kwartaal en meetjaar een rapportage naar de bewoners. Zo blijven huurders die niet regelmatig inloggen ook op de hoogte.

Coaching

De overgang naar een BENG/NOM-woning met veelal onbekende apparatuur kan groot zijn. De belofte en het gebruik van de term nul-op-de-meter schept verwachtingen die zonder een goede uitleg kan leiden tot teleurstelling of zelfs boosheid bij de bewoner. Watch-E biedt ondersteuning aan door middel van bewonersbijeenkomsten, individuele bewonerscoaching en energie-spreekuren.

Een paar maanden na de oplevering werken persoonlijke gesprekken via huisbezoeken heel goed. Persoonlijk aandacht stelt mensen gerust, en zij gaan aantoonbaar meer gebruik maken van de informatie die beschikbaar komt via de applicatie.

De meerwaarde van bewonerscommunicatie

Watch-E biedt de mogelijkheid om bewoners te stimuleren zuinig te blijven omgaan met energie. Met MijnEnergiebundel kan de bewoner zelf zijn eigen energiegedrag bewaken en bijsturen. Door inzicht in eigen verbruik en energiegedrag ontstaat er meer begrip en minder klachten. Meer weten? Neem contact op voor meer informatie over onze mogelijkheden voor bewonerscommunicatie- en coaching.