Woningen aan Warmtebaan, duurzaamste warmtenet

Woningen aan Warmtebaan, duurzaamste warmtenet van Nederland


Watch-E monitort woningen van woningcorporatie De Woonplaats, aangesloten op de Warmtebaan in Enschede.

Oplevering woningen De Woonplaats

Onlangs zijn 9 sociale huurwoningen aan de Fazantstraat in Enschede opgeleverd door Plegt-Vos, in opdracht van woningcorporatie De Woonplaats. Deze woningen maken deel uit van de renovatie van het ‘Fazantplein’, een project waarbij nog drie appartementencomplexen zijn aangesloten. Watch-E monitort de energieprestaties van de woningen.

Mekkelholt

Het project in de wijk Mekkelholt is een bijzonder, toekomstbestendig ontwerp van de gemeente, met een voetgangersvriendelijke karakter. De woningen liggen aan een nieuw gerealiseerd plein. Hier begint de gemeente binnenkort met de aanleg van veel groen en een wadi. Straten zijn verlegd en er is verbinding gemaakt met andere wijken.  

Duurzaamste warmtenet van Nederland

De woningen zijn aangesloten op de Warmtebaan, het duurzaamste warmtenet van Nederland. Het is een ondergronds, gesloten circuit met speciale buizen die zeer goed geïsoleerd zijn, zodat er minimaal warmteverlies is. De warmte wordt opgewekt door een mix van restwarmte, biomassa en biogas. Zowel de woningen als het tapwater worden verwarmd via deze stadsverwarming.

Beheer energieprestaties door Watch-E

Met behulp van geïnstalleerde apparatuur checkt Watch-E de energieprestaties van de woningen. Zo kan zowel de corporatie als de bewoner het energieverbruik in de gaten houden, en blijft de woning duurzaam en betaalbaar. De verzamelde data draagt er bovendien aan bij dat Watch-E toekomstige ontwikkelingen kan voorspellen, waardoor de woningcorporatie hier op tijd kan inspelen. Daarnaast maakt het diverse processen efficiënter, wat leidt tot snellere, betere en accurater beslissingen.

 

Anderen lazen ook deze artikelen ...

Vacature: software engineer

vacature

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste software engineer die wil bijdragen aan de energietransitie en de verduurzaming van Nederland.

Nieuwe gezichten: Karel Manschot en Niels van Lit

Werken bij Watch-E

Watch-E groeit en dat betekent dat het team wordt uitgebreid. In juni zijn er twee nieuwe collega’s begonnen: Karel Manschot en Niels van Lit.

Kennemer Wonen opent eerste energieneutrale buurt op feestelijke wijze

Nul op de meter - NOM

Trots brengt Kennemer Wonen een plaquette aan op de woningen op de Verspyckweg. Het is tijd voor een feestelijk moment: met terugwerkende kracht wordt de oplevering van de eerste energieneutrale woningen gevierd.