energieverbruik huishoudens

Watch-E onderzoekt verschillen in energiegebruik tussen 1- of meerpersoonshuishoudens

Onlangs zijn de 15 woningen aan de Jan Bothhof in Rijssen feestelijk opgeleverd. Deze nul-op-de-meter woningen bestaan uit tien beneden- en bovenwoningen en vijf kleine eengezinswoningen.

Nieuwe huurders zijn steeds vaker alleenstaand of voeren een klein huishouden van twee personen. Zij zoeken een kleinere en vaker ook een gelijkvloerse woning. Woningstichting de Goede Woning streeft ernaar om meer kleine woningen toe te voegen aan het woningbezit de komende jaren. Watch-E monitort de energiehuishoudingen in deze woningen.

 

"nul-op-de-meter woningen Jan Bothhof Rijssen"
© Gerben Voortman, Rijssen

 

Uit eerder onderzoek van Watch-E blijkt dat er aanzienlijke verschillen kunnen zitten in het energieverbruik van kleine (1-of 2) persoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens. Dat verschil heeft veelal te maken met warm water gebruik. Watch-E zal de prestatiebewaking aan de Jan Bothhof uitvoeren en verschillen nader onderzoeken om doelgerichter energiezuinige tips te kunnen geven aan alle typen en samenstellingen huishoudens.

Anderen lazen ook deze artikelen ...

Vacature: software engineer

vacature

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste software engineer die wil bijdragen aan de energietransitie en de verduurzaming van Nederland.

Nieuwe gezichten: Karel Manschot en Niels van Lit

Werken bij Watch-E

Watch-E groeit en dat betekent dat het team wordt uitgebreid. In juni zijn er twee nieuwe collega’s begonnen: Karel Manschot en Niels van Lit.

Kennemer Wonen opent eerste energieneutrale buurt op feestelijke wijze

Nul op de meter - NOM

Trots brengt Kennemer Wonen een plaquette aan op de woningen op de Verspyckweg. Het is tijd voor een feestelijk moment: met terugwerkende kracht wordt de oplevering van de eerste energieneutrale woningen gevierd.