renovatiewoningen

De hybride warmtepomp in sociale huurwoningen

De hybride warmtepomp in sociale huurwoningen

Steeds vaker wordt bij vervanging van de cv-ketel een hybride warmtepomp geïnstalleerd. Woningcorporaties passen hybride al volop toe, om ervaring op te doen met de installaties en te onderzoeken wat past bij het huidige woningbezit. Daarnaast wordt er ingezet op het vergroten van het draagvlak, zowel bij bewoners als binnen de corporatie zelf.

Watch-E heeft ruim 7500 woningen in monitoring, waarvan honderden met een hybride warmtepomp. We werken met steeds meer woningcorporaties samen die hybride installaties in hun verduurzamingsbeleid hebben opgenomen, al voordat de wettelijke verplichting van kracht is. Onze kennis en ervaring bundelen we in dit dossier, zodat u makkelijk op de hoogte blijft van de ontwikkelingen en mogelijkheden.

Prestaties van de hybride warmtepomp

Wold & Waard pioniert met hybride warmtepomp in renovatiewoningen

Als een van de eerste woningcorporaties van Nederland rolt Wold & Waard grootschalig de hybride warmtepomp uit in renovatiewoningen. De eerste woningen met een hybride installatie werden opgeleverd in 2020. Naast alle EPV-projecten, monitort Watch-E bijna 300 hybride renovatiewoningen van deze corporatie. Inmiddels is er voldoende tijd verstreken voor betrouwbare meetresultaten.

Bekijk de resultaten in het praktijkvoorbeeld

Transitietechnologie: de waarde van hybride warmtepompen in de sociale huursector

Hybride verwarmingsinstallaties kunnen een belangrijke (tussen)stap richting aardgasvrije woningen zijn, ook in de sociale huursector. Wat is een hybride warmtepomp, waarom kiezen woningcorporaties voor deze installatie en met welke factoren moet er rekening worden gehouden?

Lees het artikel

Datagedreven aanpak

Bereid uw organisatie voor op de uitrol van hybride warmtepompen. Watch-E kan u hierbij helpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.