Bewoner bekijkt EPV-rapportage

EPV 2.0: nieuws en updates

EPV 2.0: nieuws en updates

De ontwikkeling van een vernieuwde wetgeving rondom de Energieprestatievergoeding - EPV 2.0 - is in volle gang. Bij Watch-E houden we dit natuurlijk nauwlettend in de gaten. Alle relevante updates verzamelen we op deze pagina, zodat u makkelijk op de hoogte blijft van de wetswijziging.

Met ruim 5500 woningen in monitoring, ervaart Watch-E dagelijks hoe de Energieprestatievergoeding in de praktijk functioneert en waar de knelpunten liggen. Woningcorporaties willen wel verduurzamen, maar beschikken nog over onvoldoende middelen om hun plannen en ambities te realiseren. De invoering van EPV 2.0 gaat de corporaties hopelijk meer mogelijkheden bieden om de verduurzaming van het woningbezit te versnellen.

Monteur bij warmtepomp

De nieuwe monitoringsverplichting bij EPV 2.0

23 maart 2023

Monitoring blijft een vereiste bij EPV 2.0, maar wordt vereenvoudigd. Dat is op dit moment hoe het voorstel op tafel ligt. De versimpeling van de monitoringsconfiguratie heeft zowel voor- als nadelen, die goed afgewogen moeten worden door de woningcorporatie.

Lees het artikel

Waarom EPV woningcorporaties helpt met verduurzamen

27 februari 2023

Met het invoeren van de EPV 2.0 in zicht, merken we een toegenomen interesse bij woningcorporaties in de Energieprestatievergoeding. Wat zijn de voordelen van het heffen van EPV? En waarom is het een win-winsituatie voor zowel corporatie als bewoner?

Bekijk het bericht

Internetconsultatie Modernisering Energieprestatievergoeding huur

8 januari 2023

Op 30 november 2022 opende de internetconsultatie Modernisering Energieprestatievergoeding huur. Inmiddels is deze gesloten, maar u kunt de inhoud en de openbare reacties nog bekijken.

Bekijk de internetconsultatie

Stroomversnelling publiceert webtalk

22 december 2022

Namens Stroomversnelling gaven Ivo Opstelten en Niels Sijpheer op 14 december een webtalk over EPV 2.0. Tijdens dit webinar werd er uitleg gegeven over EPV 2.0 en was er ruimte voor vragen. De sessie is opgenomen zodat u deze kunt terugkijken.

Bekijk de webtalk

Eerste reactie op EPV 2.0

7 november 2022

Naar aanleiding van de update van De Stroomversnelling gaf Watch-E een eerste reactie op de opzet van de EPV 2.0.

Bekijk het nieuwsbericht

De EPV 2.0 – Hoe staat  het ervoor?

21 oktober 2021

Een verslag van de Samenwerkingsdag van de Stroomversnelling, waarin de herziening van de Energieprestatievergoeding uitgebreid aan bod kwam.

Bekijk het verslag

De impact van EPV 2.0

Bereid uw organisatie voor op de nieuwe Energieprestatievergoeding. Watch-E kan u hierbij helpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.