energieverbruik huishoudens

Watch-E onderzoekt verschillen in energiegebruik tussen 1- of meerpersoonshuishoudens

Onlangs zijn de 15 woningen aan de Jan Bothhof in Rijssen feestelijk opgeleverd. Deze nul-op-de-meter woningen bestaan uit tien beneden- en bovenwoningen en vijf kleine eengezinswoningen.

Nieuwe huurders zijn steeds vaker alleenstaand of voeren een klein huishouden van twee personen. Zij zoeken een kleinere en vaker ook een gelijkvloerse woning. Woningstichting de Goede Woning streeft ernaar om meer kleine woningen toe te voegen aan het woningbezit de komende jaren. Watch-E monitort de energiehuishoudingen in deze woningen.

 

"nul-op-de-meter woningen Jan Bothhof Rijssen"
© Gerben Voortman, Rijssen

 

Uit eerder onderzoek van Watch-E blijkt dat er aanzienlijke verschillen kunnen zitten in het energieverbruik van kleine (1-of 2) persoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens. Dat verschil heeft veelal te maken met warm water gebruik. Watch-E zal de prestatiebewaking aan de Jan Bothhof uitvoeren en verschillen nader onderzoeken om doelgerichter energiezuinige tips te kunnen geven aan alle typen en samenstellingen huishoudens.

Anderen lazen ook deze artikelen ...

Massief houten huurwoningen, milieuvriendelijk antwoord op de stikstofkwestie

Energietransitie

Aan de Sportstraat in Weert zijn 16 energiezuinige, zeer duurzame houten huurwoningen gerealiseerd door Wonen Limburg. De massieve houtconstructie slaat de warmte langzaam op en geeft dit ook weer langzaam af. Gevolg is een gelijkmatige temperatuur in een ruimte.

Watch-E borgt software continuïteit met Escrow overeenkomst

Betrouwbare energiemonitoring

Watch-E heeft bij Escrow Alliance een regeling afgesloten waarmee de continuïteit van de monitoring voor haar klanten geborgd blijft.

Mooiland realiseert project met bodemwarmtepomp en PV panelen

Nul op de meter - NOM

De woningen zijn extra goed geïsoleerd, halen energie uit de bodem met een bodemwarmtepomp en maken gebruik van zonne-energie met PV panelen, een duurzame combinatie.