energieverbruik huishoudens

Watch-E onderzoekt verschillen in energiegebruik tussen 1- of meerpersoonshuishoudens

Onlangs zijn de 15 woningen aan de Jan Bothhof in Rijssen feestelijk opgeleverd. Deze nul-op-de-meter woningen bestaan uit tien beneden- en bovenwoningen en vijf kleine eengezinswoningen.

Nieuwe huurders zijn steeds vaker alleenstaand of voeren een klein huishouden van twee personen. Zij zoeken een kleinere en vaker ook een gelijkvloerse woning. Woningstichting de Goede Woning streeft ernaar om meer kleine woningen toe te voegen aan het woningbezit de komende jaren. Watch-E monitort de energiehuishoudingen in deze woningen.

 

"nul-op-de-meter woningen Jan Bothhof Rijssen"
© Gerben Voortman, Rijssen

 

Uit eerder onderzoek van Watch-E blijkt dat er aanzienlijke verschillen kunnen zitten in het energieverbruik van kleine (1-of 2) persoonshuishoudens en meerpersoonshuishoudens. Dat verschil heeft veelal te maken met warm water gebruik. Watch-E zal de prestatiebewaking aan de Jan Bothhof uitvoeren en verschillen nader onderzoeken om doelgerichter energiezuinige tips te kunnen geven aan alle typen en samenstellingen huishoudens.

Anderen lazen ook deze artikelen ...

Waar ligt de verantwoordelijkheid voor portfoliobeheer en monitoring?

Management Dashboard

Over het belang van het beleggen van monitoring binnen woningcorporaties Bent u als woningcorporatie aan de slag met het mon

Waarom monitoring bijdraagt aan duurzamere warmtetechnieken

Energiemonitoring

Over de bijdrage van Watch-E aan De Warmtewissel, een initiatief van de Lente-woningcorporaties.

Webinar: commissioning in de gebouwde omgeving

Wat is commissioning, wat is een commissioning manager, hoe werkt het en wat is het proces?