NOM-woningen Sité in Doetinchem

Watch-E houdt NOM woningen van Sité groen en betaalbaar

Watch-E bewaakt inmiddels realtime de energieprestaties van de acht nul-op-de-meter woningen van Sité in Doetinchem.

De installaties in de woning zoals de warmtepomp en de zonnepanelen worden actief bewaakt. Op basis van alerts en rapportages krijgen zowel beheerder als bewoners de relevante inzichten zodat er daadwerkelijk nul-op-de-meter gerealiseerd wordt. Indien structurele overschrijding dreigt wordt de bewoner ondersteund in het beheren van zijn of haar energiehuishouding zodat de woning ook op termijn betaalbaar en comfortabel blijft.

 

NOM-woningen Sité in Doetinchem
© foto: Max Nab

Het project aan de Hofstraat

Sité heeft na gesprekken met bewoners woningen aan de Hofstraat en aan de J.F. Kennedylaan gesloopt om ruimte te maken voor nieuw te bouwen zeer energiezuinige woningen. Zo werden er aan de Hofstraat vier nul-op-de-meter gezinswoningen en vier nul-op-de-meter levensloopbestendige woningen gerealiseerd.

Alle woningen zijn volledig gasloos en daarmee klaar voor de toekomst. Door verschillende woningtypen te realiseren is het voor meerdere doelgroepen mogelijk om centraal in Doetinchem zeer energiezuinig te wonen. De levensloopbestendige woningen hebben een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond. 

 

Meer weten over hoe Watch-E bewoners ondersteunt in het beheren van hun energiehuishouding? Kijk bij MijnEnergiebundel en bewonerscommunicatie

 

NOM-woningen Sité in Doetinchem

Anderen lazen ook deze artikelen ...

Nieuwe gezichten: Karel Manschot en Niels van Lit

Werken bij Watch-E

Watch-E groeit en dat betekent dat het team wordt uitgebreid. In juni zijn er twee nieuwe collega’s begonnen: Karel Manschot en Niels van Lit.

Kennemer Wonen opent eerste energieneutrale buurt op feestelijke wijze

Nul op de meter - NOM

Trots brengt Kennemer Wonen een plaquette aan op de woningen op de Verspyckweg. Het is tijd voor een feestelijk moment: met terugwerkende kracht wordt de oplevering van de eerste energieneutrale woningen gevierd.

Waar ligt de verantwoordelijkheid voor portfoliobeheer en monitoring?

Technisch Dashboard

Bent u als woningcorporatie aan de slag met het monitoren van energieprestaties, dan is het zaak om te bepalen wie vanuit de corporatie het woningportfolio gaat beheren. Xeni Frencken, customer experience specialist bij Watch-E, vertelt waarom (centraal) beheer van monitoring zo belangrijk is, en geeft advies.