NOM-woningen Sité in Doetinchem

Watch-E houdt NOM woningen van Sité groen en betaalbaar

Watch-E bewaakt inmiddels realtime de energieprestaties van de acht nul-op-de-meter woningen van Sité in Doetinchem.

De installaties in de woning zoals de warmtepomp en de zonnepanelen worden actief bewaakt. Op basis van alerts en rapportages krijgen zowel beheerder als bewoners de relevante inzichten zodat er daadwerkelijk nul-op-de-meter gerealiseerd wordt. Indien structurele overschrijding dreigt wordt de bewoner ondersteund in het beheren van zijn of haar energiehuishouding zodat de woning ook op termijn betaalbaar en comfortabel blijft.

 

NOM-woningen Sité in Doetinchem
© foto: Max Nab

Het project aan de Hofstraat

Sité heeft na gesprekken met bewoners woningen aan de Hofstraat en aan de J.F. Kennedylaan gesloopt om ruimte te maken voor nieuw te bouwen zeer energiezuinige woningen. Zo werden er aan de Hofstraat vier nul-op-de-meter gezinswoningen en vier nul-op-de-meter levensloopbestendige woningen gerealiseerd.

Alle woningen zijn volledig gasloos en daarmee klaar voor de toekomst. Door verschillende woningtypen te realiseren is het voor meerdere doelgroepen mogelijk om centraal in Doetinchem zeer energiezuinig te wonen. De levensloopbestendige woningen hebben een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer op de begane grond. 

 

Meer weten over hoe Watch-E bewoners ondersteunt in het beheren van hun energiehuishouding? Kijk bij MijnEnergiebundel en bewonerscommunicatie

 

NOM-woningen Sité in Doetinchem

Anderen lazen ook deze artikelen ...

Watch-E onderzoekt verschillen in energiegebruik tussen 1- of meerpersoonshuishoudens

Energiemanagement

Onlangs zijn de 15 woningen aan de Jan Bothhof in Rijssen feestelijk opgeleverd. Deze nul-op-de-meter woningen bestaan uit tien beneden- en bovenwoningen en vijf kleine eengezinswoningen.

Watch-E borgt software continuïteit met Escrow overeenkomst

Betrouwbare energiemonitoring

Watch-E heeft bij Escrow Alliance een regeling afgesloten waarmee de continuïteit van de monitoring voor haar klanten geborgd blijft.

Mooiland realiseert project met bodemwarmtepomp en PV panelen

Nul op de meter - NOM

De woningen zijn extra goed geïsoleerd, halen energie uit de bodem met een bodemwarmtepomp en maken gebruik van zonne-energie met PV panelen, een duurzame combinatie.