NOM woningen Mooiland in Boxmeer

Mooiland realiseert project met bodemwarmtepomp en PV panelen

Aan de rand van het centrum van Boxmeer heeft woningcorporatie Mooiland het project Peppels & Ogelijn gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Boxmeer. De woningen zijn extra goed geïsoleerd, halen energie uit de bodem met een bodemwarmtepomp en maken gebruik van zonne-energie met PV panelen, een duurzame combinatie. Voordeel is dat de woning actief gekoeld kan worden in de zomer De woningen hebben daardoor een lage of geen energierekening..

Via de gebruiksvriendelijke MijnEnergiebundel app van Watch-E worden de bewoners geattendeerd op mogelijke overschrijdingen en worden tips gegeven om binnen de bundel te blijven zodat deze Nul-op-de-meter woningen net zoveel energie zullen gaan opwekken als ze verbruiken.

Anderen lazen ook deze artikelen ...

Nieuwe gezichten: Karel Manschot en Niels van Lit

Werken bij Watch-E

Watch-E groeit en dat betekent dat het team wordt uitgebreid. In juni zijn er twee nieuwe collega’s begonnen: Karel Manschot en Niels van Lit.

Kennemer Wonen opent eerste energieneutrale buurt op feestelijke wijze

Nul op de meter - NOM

Trots brengt Kennemer Wonen een plaquette aan op de woningen op de Verspyckweg. Het is tijd voor een feestelijk moment: met terugwerkende kracht wordt de oplevering van de eerste energieneutrale woningen gevierd.

Waar ligt de verantwoordelijkheid voor portfoliobeheer en monitoring?

Technisch Dashboard

Bent u als woningcorporatie aan de slag met het monitoren van energieprestaties, dan is het zaak om te bepalen wie vanuit de corporatie het woningportfolio gaat beheren. Xeni Frencken, customer experience specialist bij Watch-E, vertelt waarom (centraal) beheer van monitoring zo belangrijk is, en geeft advies.