Grip op de energierekening

Grip op de energierekening in een energieneutrale woning

Ook bij huurders van een nul-op-de-meter (NOM) woning valt een rekening van de energieleverancier op de deurmat. Sowieso voor de voorschotnota en bij hoger energieverbruik dan opwekking, moet er mogelijk bijbetaald worden. Daarop wil een huurder uiteraard graag invloed hebben. Met Mijnenergiebundel kunnen huurders bijhouden of zij binnen hun energiebundel blijven. Ook krijgen zij tips hoe zij eenvoudig energie kunnen besparen.

Mijnenergiebundel geeft huurders belangrijke inzichten

Watch-E biedt woningcorporaties een compleet energiebeheersysteem speciaal ontwikkeld voor zeer energiezuinige BENG/NOM/EPV woningen. Daarnaast hebben huurders via de mobiele app of na inlog op de website toegang tot informatie over hun eigen energieverbruik en opwek van de zonnepanelen. In één oogopslag is zichtbaar of het verbruik binnen de bundel blijft, en dat is nu precies wat de huurder graag wil weten.

Mijnenergiebundel

“Mijn huis is nu mooi en lekker warm. Ik ben benieuwd of ik naast de EPV nog meer moet betalen”

(Huurder van een pas tot nul-op-meter gerenoveerde woning)

EPV- , meetjaar- en kwartaalrapportages voor bewoners

Om huurders op de hoogte te houden van hun energieverbruik, opwek van zonne-energie en de status van hun energiebundel, versturen we voor veel woningcorporaties elk kwartaal en meetjaar een rapportage naar de bewoners. Zo kunnen huurders, die niet regelmatig inloggen, ook op de hoogte blijven.

Coaching

De overgang naar een BENG/NOM-woning met veelal onbekende apparatuur kan groot zijn. De belofte en het gebruik van de term nul-op-de-meter schept verwachtingen die zonder een goede uitleg kan leiden tot teleurstelling of zelfs boosheid bij de bewoner. Watch-E biedt ondersteuning aan door middel van plenaire bijeenkomsten, individuele bewonerscoaching en spreekuurbijeenkomsten.

Een paar maanden na de oplevering werken persoonlijke gesprekken via huisbezoeken heel goed, de aandacht stelt mensen gerust, en zij gaan aantoonbaar meer gebruik maken van de informatie die beschikbaar komt via de applicatie.

De meerwaarde van bewonerscommunicatie

Watch-E biedt de mogelijkheid om bewoners te stimuleren zuinig te blijven omgaan met energie. Met Mijnenergiebundel kan de bewoner zelf zijn eigen energiegedrag bewaken en bijsturen. Door inzicht in eigen verbruik en energiegedrag ontstaat er meer begrip en minder klachten. Meer weten? Neem contact op voor meer informatie over onze mogelijkheden voor bewonerscommunicatie- en coaching.

Anderen lazen ook deze artikelen ...

Vacature: software engineer

vacature

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste software engineer die wil bijdragen aan de energietransitie en de verduurzaming van Nederland.

Nieuwe gezichten: Karel Manschot en Niels van Lit

Werken bij Watch-E

Watch-E groeit en dat betekent dat het team wordt uitgebreid. In juni zijn er twee nieuwe collega’s begonnen: Karel Manschot en Niels van Lit.

Kennemer Wonen opent eerste energieneutrale buurt op feestelijke wijze

Nul op de meter - NOM

Trots brengt Kennemer Wonen een plaquette aan op de woningen op de Verspyckweg. Het is tijd voor een feestelijk moment: met terugwerkende kracht wordt de oplevering van de eerste energieneutrale woningen gevierd.