NOM-woningen Horzak Oss

BrabantWonen informeert bewoners over de werking van de NOM-woning

Medio juli kregen de bewoners van de 39 nieuwe appartementen in de wijk Horzak de sleutel van hun woning. Eerder dit jaar werden ook al de 24 energiezuinige eengezinswoningen opgeleverd. Daarmee is het eerste gasloze nieuwbouwproject van BrabantWonen in Oss een feit.  

De woningen zijn energiezuinig en gebouwd volgens het principe van NOM (nul-op-de-meter). Dat betekent dat ze zelf de energie opwekken die nodig is voor de installaties, verwarming en huishoudelijke apparaten. De woningen zijn zeer goed geïsoleerd, hebben zonnepanelen op het dak en zijn voorzien van energiezuinige installaties.

 

NOM-woningen Horzak Oss
© Photo Prestige

Goede begeleiding

Wonen in een NOM-woning is anders dan wonen in een ‘normale’ woning. Er wordt ander gedrag gevraagd. Nieuwe bewoners moeten dus goed worden geïnformeerd en begeleid. Vanwege Corona worden bewoners nu onder andere door Watch-E ‘online’ geïnformeerd over hoe ze hun nieuwe woning moeten gebruiken.

Via de applicatie MijnEnergiebundel kunnen bewoners bijhouden hoeveel energie hun woning opwekt en verbruikt. Daarnaast ontvingen ze een startpakket met douchecoach en een Tips & Tricks boekje om nog efficiënter met de woning om te gaan.

BrabantWonen doet er alles aan om hun bewoners optimaal te informeren en de betaalbaarheid en de energiezuinigheid van de woning te behouden. 

Anderen lazen ook deze artikelen ...

Vacature: software engineer

vacature

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste software engineer die wil bijdragen aan de energietransitie en de verduurzaming van Nederland.

Nieuwe gezichten: Karel Manschot en Niels van Lit

Werken bij Watch-E

Watch-E groeit en dat betekent dat het team wordt uitgebreid. In juni zijn er twee nieuwe collega’s begonnen: Karel Manschot en Niels van Lit.

Kennemer Wonen opent eerste energieneutrale buurt op feestelijke wijze

Nul op de meter - NOM

Trots brengt Kennemer Wonen een plaquette aan op de woningen op de Verspyckweg. Het is tijd voor een feestelijk moment: met terugwerkende kracht wordt de oplevering van de eerste energieneutrale woningen gevierd.